Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 5 чоловік

Порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в КУ «Комишуваська гімназія» та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування)

Дата: 12 січня 2022 о 08:51
69 переглядів

Порядок реагування на доведені випадки булінгу (цькування) в КУ «Комишуваська гімназія» та відповідальність осіб, причетних до булінгу (цькування)

(відповідно до листа МОНУ від 29.01.2019 №1/11-881 "Рекомендації для закладів освіти щодо застосування норм Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькування) від 18.12.2018 №2657-VIII")

  1. В разі підтвердження факту вчинення булінгу (цькування), за результатами розслідування та висновків Комісії, створеної у закладі освіти з розгляду випадків булінгу, повідомляються уповноважені підрозділи органів Національної поліції України та служби у справах дітей про випадки булінгу (цькування) в закладі освіти.
  2. Виконується рішення та рекомендації комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) в закладі освіти.
  3. Надаються соціальні та психолого-педагогічні послуги здобувачам освіти, які вчинили булінг, стали його свідками або постраждали від булінгу.
  4. Визначаються відповідальні особи, причетні до булінгу (цькування ).

  

ПОРЯДОК РЕАГУВАННЯ НА ДОВЕДЕНІ ВИПАДКИ БУЛІНГУ (ЦЬКУВАННЯ) В ЗАКЛАДІ ОСВІТИ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОСІБ, ПРИЧЕТНИХ ДО БУЛІНГУ (ЦЬКУВАННЯ)

  1. У деньподання заяви видається наказ по закладу освіти про проведеннярозслідуванняізвизначеннямуповноваженихосіб.
  2. Наказом по закладу освітистворюєтьсяКомісія з розглядувипадківбулінгу (цькування) за участіпедагогічнихпрацівників, практичного психолога школи, батьківпотерпілого та булера, керівника закладу, іншихзацікавленихосіб.
  3. Уповноважена особа закладу освіти у 3-денний період з моменту отримання заяви скликає засідання Комісії з розгляду випадків насильства, булінгу (цькування).
  4. Уповноважена особа у разі виникнення підозри, або отримання заяви щодо насильства, булінгу, жорстокого поводження з дитиною/працівником закладу освітиабо якщо є реальна загроза його вчинення (удома, з боку однолітків, з боку інших) проводить зустрічіз особою, стосовноякої є інформація про жорстокеповодження, намагаєтьсярозговорити, встановити контакт, довірливістосунки та надатиемоційнупідтримку; проявитиінтерес, дружелюбність, щирість, теплоту і симпатію, постраждала особа маєвідчути, щоїїдійсночують і розуміють. У процесірозмови, якщо особа підтверджує факт жорстокогоповодженнячинасильстващодонеї,уповноваженійособінеобхідноз’ясуватитерміниподій, яківідбулися, та отриматиїхопис.
  5. Комісія з розглядувипадківнасильства, булінгу (цькування) у 7-денний період з моменту отримання заяви проводить розслідування, з’ясовуєвсіобставини та за результатами розслідуванняприймаєвідповіднерішення та рекомендації. За підсумкамироботикомісіїскладається протокол.
  6. Для прийняттярішення та вжиттявідповіднихзаходівреагуваннярезультатипроведеногорозслідуванняузагальнюються наказом по закладіосвіти.
  7. Якщовипадокцькуваннябуводноразовим, питання з налагодженнямікроклімату в дитячомусередовищі та розв’язанняконфліктувирішуєтьсяу межах закладуосвітиучасникамиосвітньогопроцесу. Результат розслідування та рішеннякомісії доводиться керівником закладу до відомапостраждалого. У випадку, якщопостраждалий не згодний з рішеннямкомісії, керівник закладу повідомляє про право звернутисяіззаявою до органівНаціональноїполіціїУкраїни.
  8. Якщокомісіявизнала, щоцебувбулінг, а не одноразовийконфлікт, то керівник закладу освітиповідомляєуповноваженіпідрозділиорганівНаціональноїполіціїУкраїни та Службу у справахдітей.
  9. Уповноважена особа або особа, яка їїзамінює у разівідсутностівідповіднодо наказу про склад комісії, згідно з протоколом засіданнякомісіївідповідає за виконання та моніторингзапланованихзаходіввідновлення та нормалізаціїпсихологічногоклімату в закладіосвіти та визначенихрекомендацій для учасниківбулінгу (цькування).
  10. РішенняКомісії з розглядувипадківбулінгуреєструється в окремомужурналі (паперовийвигляд) з оригіналамипідписівусіхїїчленів.
  11. Не залежновідрішеннякомісії, керівник закладу забезпечуєвиконаннязаходів для наданнясоціальних та психолого-педагогічнихпослугздобувачамосвіти, які вчинили булінг (цькування), стали йогосвідкамиабопостраждаливіднього.
Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.